Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2015

Επίσκεψη στην 355 ΜΤΜ – Στρατιωτικό Αεροδρόμιο ΕλευσίναςΠραγματοποιήθηκε σήμερα η επίσκεψη του Συλλόγου μας στην 355 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών στα πλαίσια του εορτασμού των Ταξιαρχών και της Πολεμικής μας Αεροπορίας.
Ο εκθεσιακός χώρος ήταν άριστα διαμορφωμένος σε υπόστεγο αεροσκαφών με εκθέματα όπως το μη επανδρωμένο αεροσκάφος επιτήρησης πυρκαγιών ΠΗΓΑΣΟΣ, διασωστικό εξοπλισμό, οχήματα και σκάφη διάσωσης, περίπτερα τμημάτων της Π.Α. που εδρεύουν στην Ελευσίνα, της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ και το Χαμόγελο του Παιδιού, σε περιβάλλον εορταστικό όπως αρμόζει στην ξεχωριστή αυτή ημέρα.

Στο χώρο του Αεροδρομίου υπήρχαν ένα Πυροσβεστικό Αεροσκάφος Canadair CL-215, ένα Ιπτάμενο Ραντάρ EMB-145H Erieye  και ένα μεταγωγικό C27J Spartan τα οποία ήταν επισκέψιμα για το κοινό από νωρίς το πρωί.
Τα πληρώματα των αεροσκαφών έκαναν ενημέρωση στους πολίτες για τον ρόλο, την ετοιμότητα και την επιχειρησιακή ικανότητα αυτών.
Είναι η δεύτερη φορά που επισκεπτόμαστε την 355ΜΤΜ.
Τον Σύλλογό μας αντιπροσώπευσαν εννέα μέλη από την Ομάδα Κρούσης και δόθηκαν αναμνηστικές αφίσες των Canadair με τις υπογραφές των χειριστών.
Η συνάντηση με τους Αεροπόρους μας ήταν θερμή και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά.

Πρέπει κανείς να γνωρίσει από κοντά αυτά τα παιδιά για να νοιώσει το μεγαλείο ψυχής, την αποφασιστικότητα, το βλέμμα εκείνο που σε κάνει να νοιώθεις σιγουριά για τους ανθρώπους αυτούς που φυλάνε Θερμοπύλες.
Για μια ακόμη φορά νοιώθουμε υπερήφανοι που τους σφίξαμε το χέρι.

Χρόνια Πολλά στην Πολεμική Αεροπορία, την αιχμή του δόρατος της Πατρίδας μας.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου