Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2013

Έντονη χιονόπτωση στα ΣτύραΤην Τρίτη  8-1-2013 και ώρα 13:30 μμ ξεκίνησε χιονόπτωση στον ορεινό όγκο των Στύρων στην κορφή του όρους Κλιόσι (630μ υψόμετρο). Γρήγορα επεκτάθηκε από τα ορεινά χωριά προς τα πεδινά. Μετά την δύση του ήλιου η χιονόπτωση έγινε εντονότερη και ξεκίνησαν τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο. Πρώτα έκλεισε το γνωστό σημείο μετά τα Κάψαλα προς την Κάρυστο με υψόμετρο 480μ. στην θέση Κούρθεα, και ο κόμβος των Τσακαίων. Από την προηγούμενη μέρα ο Σύλλογος μας ήταν έτοιμος αφού είχε έλθει σε επαφή με τα κλιμάκια ΠΥ, της Καρύστου και του Αλιβερίου και τον Προιστάμενο Πολιτικής Προστασίας Ευβοίας κον Κ.Τσιμπλή για το σχέδιο δράσης,
Το Π.Κ. Καρύστου ξεκίνησε νωρίς τους απεγκλωβισμούς των οχημάτων για συνεχιστούν απο τον Συλλόγό μας μέχρι την 1.30 την νύκτα.
Συγκεκριμένα τα οχήματα ΣΤΥΡΑ 31 και ΣΤΥΡΑ 32 απεγκλώβισαν οχήματα που είχαν ακινητοποιηθεί λόγω της πυκνότητας του χιονιού και της ολισθηρότητας του οδοστρώματος. Επίσης βοήθησαν ένα βυτιοφόρο καυσίμων που ερχόταν από την Κάρυστο να σταθμεύσει με ασφάλεια στη θέση Κούρθεα και μετέφεραν οδηγό και συνοδηγό για διανυκτέρευση στα Νέα Στύρα. Την επομένη το πρωί τους μετέφεραν και πάλι στο βυτιοφόρο όπου αναχώρησαν ασφαλώς αφού τα μηχανήματα του Δήμου είχαν ξεχιονίσει τους δρόμους μετά τις 11πμ.
Το όχημα ΣΤΥΡΑ 33 ήταν στον κόμβο των Τσακαίων και διευκόλυνε την κυκλοφορία κατευθύνοντας τα διερχόμενα οχήματα απο ασφαλή διαδρομή πρός Κάρυστο και Αλιβέρι.. Στην πλατεία των Στύρων μέλη του Συλλόγου συνέβαλαν στο έργο της Αστυνομίας για την διευκόλυνση των οχημάτων.
Μετά τις 12πμ ο κεντρικός δρόμος δόθηκε στην κυκλοφορία χωρίς προβλήματα.

 Mε τον Προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας Εύβοιας κον Κων/νο Τσιμπλή


 Ρυμούλκηση φορτηγού από το ΣΤΥΡΑ 33 στους Τσακαίους


2 σχόλια: