Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Επίσκεψη στο Δημοτικό Σχολείο των Στύρων.



Την Τρίτη 11 Ιουνίου ο Σύλλογός μας επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο των Στύρων και το Νηπιαγωγείο στο πλαίσιο ενημέρωσης των μαθητών για το φυσικό περιβάλλον και τις πυρκαγιές. Παρόντες ήταν και ο προϊστάμενος του Π.Κ Καρύστου Πυραγός Νίκος Αποστόλου και ο Πυρονόμος Αντώνης Σταυρόπουλος οι οποίοι ενημέρωσαν τα παιδιά για τους κινδύνους από τις πυρκαγιές. Οι μικροί μαθητές παρακολούθησαν με ενδιαφέρον συμμετέχοντας με εύστοχες ερωτήσεις και σωστές απαντήσεις σε όσα ειπώθηκαν. Συγκεκριμένα έγιναν αναφορές για τον φυσικό πλούτο της χώρας μας τα οφέλη, τους κινδύνους από τις πυρκαγιές και οδηγίες προστασίας από τον καύσωνα.
Στο τέλος της ομιλίας έγινε εικονική επίδειξη κατάσβεσης πυρκαγιάς με τους πιτσιρικάδες να συμμετέχουν ρίχνοντας νερό απο το πυροσβεστικό όχημα της Καρύστου. Η ενημέρωση στα σχολεία της περιοχής μας είχε προγραμματιστεί να γίνει στο τέλος της σχολικής περιόδου. Κάναμε ομιλίες στο Δημοτικό Σχολείο των Ν.Στύρων, στο Νηπιαγωγείο, Δημοτικό και Γυμνάσιο Στύρων και το Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Αλμυροποτάμου. Αξίζουν συγχαρητήρια στους δασκάλους γιατί τα παιδιά είχαν γνώση για το περιβάλλον και την προστασία του.
Μοιράστηκε έντυπο υλικό με οδηγίες προστασίας απο τις πυρκαγιές το οποίο  μας προμήθευσε ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Ευβοίας κος Κ.Τσιμπλής.
Οι δράσεις ενημέρωσης πολιτών θα συνεχιστούν στην διάρκεια του καλοκαιριού σε συνεργασία με το ΠΚ. Καρύστου.

ΥΓ.
Τα νηπιαγωγεία των Στύρων και του Αλμυροποτάμου μας έδωσαν αναμνηστικά λευκώματα τα οποία ζωγράφισαν τα νήπια με ευχαριστίες  και ζωγραφιές απο την φύση.  Είναι η ηθική αμοιβή. Η ικανοποίηση του Εθελοντή.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου