Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024

Επιμνημόσυνη Δέηση για τους πεσόντες πιλότους στα Στύρα

 Την Κυριακή 21 Ιουλίου 2024 στις 20:00 μ.μ. τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση στο χώρο του μνημείου υπέρ τον πεσόντων αεροπόρων με Canadair cl 415 της 383 μοίρας που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη. στην καταστροφική πυρκαγιά στις 23 Ιουλίου 2007,σμηναγού Δημήτρη Στοιλίδη και υποσμηναγού Ιωάννη χατζούδη.

 Η επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε από τον εφημέριο Νέων Στύρων πρωτοπρεσβύτερο πατέρα Γεώργιο Ρούπα.παρουσία των συγγενών των πιλότων.παρόντες ήταν ο αντιπεριφεριάρχης παιδείας κ. Βελισαρίου Αναστάσιος, ο δήμαρχος Καρύστου κ.Ελευθέριος Ραβιόλος οι οποίοι απεύθυναν σύντομο χαιρετισμό. Ο αντιδήμαρχος της ΔΕ Στύρων κ. Κώστας Σάκκας, ο πρόεδρος της ΤΚ νέων  Στύρων κ. Νίκος δρακόγιαννης,η πρόεδρος  της ΤΚ πολυποτάμου κ.Αντωνία Ζάχου,ο πρόεδρος της ΤΚ Στύρων κ.Δημήτρης Τζώρτζης.Απο την πολεμική αεροπορία ο αντισμύναρχος κ. Μιχαήλ-Γαβριήλ Βάσιος, για το πυροσβεστικό σώμα από το π.κ. Καρύστου ο υποπυραγός κ. Αντώνης Σταυρόπουλος, από το π.κ. Αλιβερίου ο πυρονόμος κ. Βασίλης Σαμαράς, για την ελληνική αστυνομία ο ανθυπαστηνόμος κ. Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος, για το λιμενικό σώμα ο ανθυπασπιστής κ. Κυμπής.επίσης παραβρέθηκαν μέλη τοπικών συλλογών και κάτοικοι της περιοχής. 

Tο παρόν έδωσαν όπως κάθε  χρόνο και οι συνάδελφοι Εθελοντές Δασοπυροσβέστες Καρύστου, Λέσχη 4×4 Καρύστου,οι Εθελοντές Δασοπυροσβέστες Μαρμαρίου και ο Σύλλογος μας που ήταν και ο διοργανωτής της σεμνής αυτής τελετής. Ακολούθησαν οι καταθέσεις στεφάνων, κρατήθηκε ενός  λεπτού σιγή και οι ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Αιώνια θα ειναι η μνήμη και η δόξα σας, Αθάνατοι!





























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου