Δευτέρα, 4 Απριλίου 2016

Ειδικό σεμινάριο για σεισμούς και δασικές πυρκαγιές

Με μεγάλη επιτυχία και θετικό αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε χθες 3/4/2016 στο Μαρμάρι το διήμερο σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε από την ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ με θέματα:

1)      Σεισμοί και αντιμετώπισή τους, από τον εξειδικευμένο εκπαιδευτή Κο. Βαγγέλη Στογιάννη και τον Κο.Μίνω Παγώνη μέλος της ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ.
2)      Δασοπυρόσβεση και τρόποι δράσης – Δυστυχήματα με εκπαιδευτή τον Δρ.Μιλτιάδη Αθανασίου, πιστοποιημένο Εθελοντή της Πολιτικής Προστασίας με ειδικότητα στις Δασικές Πυρκαγιές.

Η εκπαίδευση για σεισμούς έγινε σε πεδίο άσκησης με ερείπια, όπου οι εκπαιδευόμενοι είχαν την εμπειρία να βιώσουν σε πραγματικές συνθήκες την πίεση και τις δυσκολίες απεγκλωβισμού ατόμων.

Στο σεμινάριο έλαβαν μέρος οι Σύλλογοι Εθελοντών Δασοπροστασίας και Διάσωσης Καρύστου, Μαρμαρίου και Στύρων.
Ευχαριστούμε θερμά τους εκπαιδευτές της ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ που μας εμπλούτισαν με νέες γνώσεις σε θέματα δασοπυρόσβεσης και διάσωσης.
Ευχαριστούμε τη Δημοτική Αρχή για την παρουσία της και τον Γυμνασιάρχη Κο.Γιαννοθανάση για την παραχώρηση του γυμναστηρίου του Γυμνασίου Μαρμαρίου όπου έγινε η θεωρητική παρουσίαση με προτζέκτορα.
Επίσης ευχαριστούμε τους χορηγούς α) Τον Φούρνο της Κας Αναγνωστοπούλου Μαρίας για την προσφορά της σε εδέσματα και β) την Κάβα της Κας Σταμπέλλου-Τόλια για την προσφορά της σε νερά.


Ήταν μια διημερίδα αποκόμισης γνώσεων και εμπειριών των εμπλεκόμενων ομάδων με κοινό στόχο την προστασία του πολίτη και του φυσικού περιβάλλοντος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου