Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Η Κοπή της πίτας του Συλλόγου μας




Πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας του Συλλόγου μας την Κυριακή 8/2 στα Νέα Στύρα.
Παρευρέθησαν ο βουλευτής Ευβοίας κος Σίμος Κεδίκογλου, ο Δήμαρχος Καρύστου κος Λευτέρης Ραβιόλος, ο Αντιδήμαρχος Στύρων κος Γιάννης Γκεμίσης, ο πρώην Δήμαρχος Στυρέων κος Ζάχος Λέκκας, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεσοχωρίων κα Μαρία Ρούπα, ο επιπυραγός από τη Διοίκηση Χαλκίδας κος Π.Κουρκουβίνης, ο Προϊστάμενος Π.Κ Καρύστου κος Ν.Αποστόλου, ο αναπληρωτής Προϊστάμενος κος Α.Σταυρόπουλος, ο αναπληρωτής προϊστάμενος Π.Κ.Αλιβερίου κος Β.Αργύρης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών  Ε.Δ.Α.Κ.Ο.Δ, αντιπροσωπεία του Συλλόγου Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Καρύστου και της Λέσχης 4Χ4 Καρύστου.
Παρευρέθησαν επίσης μέλη και φίλοι του Συλλόγου μας.

Στο λόγο του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Χουλιαράς ανέφερε:

«Φίλοι και φίλες.
Άλλος ένας χρόνος πέρασε προσπαθώντας σε καιρούς δύσκολους να επιβιώσουμε. Παρ όλα αυτά ο εθελοντισμός καλά κρατεί στο Δήμο μας, αφού και οι τέσσερεις ομάδες εθελοντών δασοπυροσβεστών συνέδραμαν με όλες τους τις δυνάμεις για τη διάσωση του φυσικού πλούτου, τη βοήθεια στους συμπολίτες μας, έχοντας κύριο σκοπό την προσφορά κοινωνικού έργου.

Στα Στύρα φέτος είχαμε 8 περιστατικά που όλα είχαν γρήγορη καταστολή με αποτέλεσμα ελάχιστα στρέμματα καμένης γής.
Οι γρήγορες επεμβάσεις της Π.Υ, η συμμετοχή μας και η αγάπη για τον τόπο μας απέδωσαν και φέτος καρπούς.

Από πλευράς πυρκαγιών ήταν μια καλή χρονιά σε όλη την Ελλάδα.
Ήταν όμως και μια χρονιά με δυσάρεστα γεγονότα για το Σύλλογό μας.
Πολλοί θα θυμάστε ότι πριν από ένα χρόνο ο Θανάσης Ελευθερίου, ο πρώτος πρόεδρός μας, μετανάστευσε στην Αυστραλία. Πριν  από ενάμιση μήνα αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα υγείας και νοσηλεύεται, ευτυχώς όμως κάθε μέρα είναι και καλύτερα. Ευχόμαστε όλοι να γίνει γρήγορα καλά.
Η κακοτυχία δεν σταματά εδώ.
Η χρονιά που έφυγε πήρε μαζί της και την Αλέκα……την Αλέκα μας..ένα κορίτσι δικό μας, μαχητή της ζωής και του Συλλόγου μας.  Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τη σκεπάζει.

Ο χειμώνας φέτος έχει έντονα φαινόμενα όπως βροχές και χιόνια. Και στις δυο περιπτώσεις τα πληρώματα των οχημάτων μας προσέφεραν βοήθεια διευκολύνοντας την κυκλοφορία, μαζί με την Πυροσβεστική, τον Αντιδήμαρχο και τα μηχανήματα του Δήμου.
Σε όλες τις περιπτώσεις ανάγκης ο Π.Π κύριος Κωστόπουλος είναι πάντα ενήμερος για το τι συμβαίνει. Η επικοινωνία μαζί του είναι τακτική και όταν υπάρχει περιστατικό, συνεχής.

Στις 26 Απριλίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος, η ημέρα του Lets do it.
Εμείς θα αντικαταστήσουμε τις ξύλινες πινακίδες για τα Δρακόσπιτα που είχαμε τοποθετήσει πριν δύο χρόνια. Ας ελπίσουμε ότι ο γνωστός σε όλους μας τουριστικός πράκτορας δεν θα τις καταστρέψει, δεν θα τις βάψει και ούτε τους θα κρεμάσει κουρέλια για τους γερμανούς τουρίστες.                 
Αυτή η εικόνα αν μη τι άλλο είναι ο ορισμός της κακογουστιάς.

Το λέμε κάθε χρόνο αλλά θα το επαναλάβω.
Δεν είναι τυχαίο που το σώμα της Π.Υ έχει την μεγαλύτερη αποδοχή απ όλους.
Είναι οι δικοί μας άνθρωποι. Είναι αυτοί που μας έμαθαν την πυροσβεστική τέχνη.
Κύριοι αξιωματικοί και προσωπικό της Π.Υ μας κάνετε να νοιώθουμε κι εμείς ένα κομμάτι από την πυροσβεστική οικογένεια. Αυτό μας τιμά ιδιαίτερα.
Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη που στηρίζουν από το υστέρημά τους με τη συνδρομή τους το έργο μας.

Κύριε Δήμαρχε, φίλοι και φίλες, συνεχίστε να στηρίζετε το δύσκολο έργο όλων των ομάδων, της Καρύστου, του Μαρμαρίου, των Στύρων.          
Είναι τα δικά σας παιδιά που βάζουν τον εαυτό τους μπροστά στον κίνδυνο. Είναι τα παιδιά που μπορούν να σας κοιτούν όλους ίσια στα μάτια.

Σας ευχαριστούμε θερμά όλους και σας ευχόμαστε Υγεία και Καλή Χρονιά.»

Χαιρετισμό απηύθυναν ο βουλευτής κος Σίμος Κεδίκογλου, ο Δήμαρχος κος Λευτέρης Ραβιόλος και ο επιπυραγός κος Π.Κουρκουβίνης.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου