Πέμπτη, 8 Ιανουαρίου 2015

Τριήμερη επέλαση του χιονιάΑπό την ημέρα των Φώτων μέχρι σήμερα 8/01/2015 ο χιονιάς έκανε έντονη την εμφάνισή του και την παραμονή του στην περιοχή μας για 3 ημέρες και είχε σαν αποτέλεσμα τα προβλήματα να γίνονται όλο και πιο πολλά. 

Από τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε προετοιμασία για την επερχόμενη κακοκαιρία από την Πολιτική Προστασία, την Π.Υ. τον Δήμο Καρύστου, την Αστυνομία και τους τέσσερεις Εθελοντικούς Συλλόγους του Δήμου.
Έτσι οι δρόμοι κρατήθηκαν ανοιχτοί, τα εκχιονιστικά του Δήμου δούλευαν μέρα-νύχτα καταβάλλοντας μεγάλες προσπάθειες.

 Φυσικά δεν έλειψαν και οι πατροπαράδοτες διακοπές ρεύματος.
Όπως σε κάθε κακοκαιρία, έντονη ή ήπια, έτσι και χθες 7/1 η ηλεκτροδότηση κόπηκε στις 13:30 περίπου και επανήλθε περίπου στις 20:00 λόγω μεγάλης βλάβης στο δίκτυο, βυθίζοντας στο σκοτάδι τον Δήμο Καρύστου.

Εμείς δώσαμε το παρόν όπως κάθε φορά για την διευκόλυνση της κυκλοφορίας, απεγκλωβισμούς, παροχή βοήθειας σε αυτοκίνητα, κατοίκους και περαστικούς απ την περιοχή μας.

Σήμερα Πέμπτη 8/01 λάβαμε κλήση από κάτοικο της περιοχής για βοήθεια στην μοναδική μοναχή που έχουμε στα Στύρα στο Ναό της Ευαγγελίστριας των Τσακαίων.
Αμέσως ενημερώθηκε ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Εύβοιας κος Γιώργος Κωστόπουλος, ο Προϊστάμενος του Π.Κ. Καρύστου κος Νίκος Αποστόλου και στήθηκε επιχείρηση απεγκλωβισμού της γερόντισσας μοναχής Χριστοδούλης.
Ο Αντιδήμαρχος Στύρων κος Ι.Γκεμίσης με δύο JCB του Δήμου έκαναν δύο προσπάθειες για διάνοιξη του δρόμου και τα κατάφεραν.
Παράλληλα μέλη του Συλλόγου μας προσέγγισαν το κατάλυμα της μοναχής πεζοί, την βρήκαν σε καλή κατάσταση αλλά χωρίς θέρμανση.
Με το άνοιγμα του δρόμου ο Αντιδήμαρχος και τα μέλη του Συλλόγου της έφεραν προμήθειες και ξύλα.
Η επιχείρηση κράτησε μέχρι τις 16:30μμ.

Το τριήμερο της κακοκαιρίας έβαλε σε δοκιμασία τις υπηρεσίες και τις τέσσερεις εθελοντικές ομάδες του Δήμου Καρύστου που έφεραν εις πέρας ένα πολύ δύσκολο έργο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου