Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013

Επίσκεψη στην 355 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών

Την Τετάρτη 3 Απριλίου τα μέλη της Ομάδας Κρούσης του Συλλόγου μας επισκέφθηκαν το Αεροδρόμιο της Ελευσίνας όπου εδρεύει η Μοίρα Τακτικών Μεταφορών που ανήκουν τα πυροσβεστικά αεροπλάνα Canadair CL215.
Εκ μέρους του Διοικητού της Μοίρας Αντισμηνάρχου (Ι) Γεωργίου Τζουμελά μας υπεδέχθει ο Αξιωματικός Επιχειρήσεων Αντισμήναρχος (Ι) Χαράλαμπος Γιαννίκος. Το πρωινό ξεκίνησε με Briefing στην αίθουσα ενημέρωσης.
Τον λόγο είχε ο Επισμηναγός (Ι) Σάββας Κοτρίδης ο οποίος μας εξήγησε με απλά λόγια κάθε τμήμα του αεροπλάνου ξεχωριστά, την λειτουργία των οργάνων, του συστήματος λήψης και ρίψης νερού, την συντήρηση, την επιχειρησιακή ετοιμότητα τις δυνατότητες και τις δυσκολίες προσβολής της πυρκαγιάς ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Ο επισμηναγός ήταν άκρως επικοινωνιακός και μας έλυσε κάθε απορία γύρω από της πυρόσβεση απο αέρος. Η παρουσίαση έγινε με προβολές video από την δράση των Canadair. Στο τέλος της ενημέρωσης έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών.
Ο Αντισμήναρχος (Ι) Χαράλαμπος Γιαννίκος μας προσέφερε αναμνηστική φωτογραφία με αφιέρωση προς τον Σύλλογό μας  και από την πλευρά μας φωτογραφία του μνημείου των πεσόντων πιλότων με ένθεση την γαλανόλευκη να κυματίζει στο φόντο τ΄ουρανού. Ήταν μία ιδιαίτερα συγκινιτική στιγμή για όλους μας. Δεν ξεχνούμε...  
Ακολούθησε ξενάγηση στον χώρο του αεροδρομίου όπου σταθμεύουν τα Canadair CL215. Ηταν η στιγμή που όλοι περιμέναμε να δούμε απο κοντά  και να επεξεργαστούμε το αεροπλάνο θρύλο. Ο Επισμηναγός (Ι) Σάββας Κοτρίδης και πάλι επί το έργον μας ξενάγησε λύνοντας όλες μας τις απορίες.
Η επίσκεψη έγινε από κοινού με την Λέσχη 4χ4 Καρύστου. Η  οργάνωση της ημερίδας έγινε από τον Προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας κον Κωνσταντίνο Τσιμπλή ο οποίος και παρευρέθει.
Ευχαριστούμε θερμά τους Αξιωματικούς και το προσωπικό της Μοίρας για την άψογη και εγκάρδια φιλοξενία.
Ήταν μία ιδιαίτερη μέρα για εμάς γιατί ο τόπος μας έχει βαριά κληρονομιά.

Σας ευχαριστούμε πολύ, ο Θεός να δίνει δύναμη σε εσάς και τα ατσάλινα φτερά σας. 
 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου