Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Αναδασωτέα 8.000 καμένα στρέμματα στα Στύρα

Απο το blog Νότιος Ευβοϊκός αναδημοσιεύουμε μια σημαντική για την περιοχή μας είδηση'

"Αναδασωτέα κηρύσσεται από την Γενική Γραμματέα  Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας, Καλλιόπη Γερακούδη, έκταση 8.044,9 χιλ. καμένων  στρεμμάτων, στην θέση «Μακρυράχη» της Τοπικής Κοινότητας Μεσοχωρίων  της Δημοτικής Ενότητας Στυρέων, του Δήμου Καρύστου. 
Η εν λόγο έκταση στη «Μακρυράχη» είχε καταστραφεί  από τις πρόσφατες πυρκαγιές, και πρόκειται για πολύ σημαντική απόφαση, αφού βάζει τέλος στις ορέξεις κάποιων  για αλλαγή χρήσης... Το πρώτο σημειωτέων είναι ότι, για την θέση «Μακρυράχη» πέρα του Ίδη εγκατεστημένου αιολικου σταθμου έχουν υποβληθεί  αιτήσεις εγκατάστασης  και άλλων Αιολικών πάρκων από το 2010. Το δεύτερο σημειωτέων είναι στον εγκατεστημένο αιολικό σταθμό Μακρυράχης, λίγο καιρό πριν, Ιούλιο μήνα, εκδηλώθηκε Πυρκαγιά που εγκαίρως κατεσβέσθη από τους Εθελοντές Δασοπυροσβέστες Στύρων και του ΠΚ Αλιβερίου.


Η απόφαση μεταξύ άλλον ξεκαθαρίζει ότι:
..''Σκοπός της κήρυξης της ανωτέρω έκτασης ως αναδασωτέας είναι η διατήρηση του δασικού χαρακτήρα αυτής, ο αποκλεισμός διάθεσης της για άλλη χρήση και η αποκατάσταση της δασικής βλάστησης. Η αποκατάσταση της βλάστησης θα γίνει με φυσική αναγέννηση η με πρόγραμμα τεχνητής αναδάσωσης
Η απόφαση αυτή να δημοσιεύει στη Εφημερίδα της Κυβερνήσεως''

Με εντολή ΓΓΑΔΘΣΕ
Η Προϊστάμενη Δ/νσης Δασών Ν.Ευβοίας "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου